Blogi

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan datatieteily harppaa eteenpäin

Ville Voutilainen
Kirjoittaja
Vanhempi datatiede-ekonomisti

Aineistojen muuttaminen tiedoksi on yksi Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan leipälajeista. Yhteisorganisaatio kerää ja käsittelee valtavat määrät dataa, tuottaa huomattavan määrän taloudellisia analyysejä sekä kommunikoi analyysin tuloksia suurelle yleisölle vuosien kokemuksen tuomalla rutiinilla.

Maailma ympärillä kuitenkin muuttuu vauhdilla. Aineistot kasvavat yhä suuremmiksi ja monimutkaisemmiksi, ja niiden analysointiin tarkoitetut modernit analytiikkavälineet kehittyvät ällistyttävällä vauhdilla. Uusien menetelmien hyödyntäminen ja yhtenäisten parhaiden toimintatapojen varmistaminen ei ole triviaali tehtävä. Kehityksessä on pysyttävä mukana, sillä tarve yhä tarkemmalle tiedolle taloudesta ja sen toimijoista vain lisääntyy.

Vastauksemme kasvaviin osaamisvaateisiin on organisaatiorajat ylittävä edistyneen datatieteen huippuyksikkö – Analytics Center of Excellence, lyhyemmin ACE. ACE on horisontaalinen asiantuntijaryhmä, joka yhdistää konsernitasolla datavetoisia tekijöitä keskuspankin ja valvojan eri toiminnoista. ACE tukee data-analytiikan parempaa hyödyntämistä. Se tarjoaa vertaistukea ja jalkauttaa menetelmien kehitystä. ACE vastaa organisaation datatiedekulttuurista ja kommunikoi tällä saralla saavutetuista edistysaskelista niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

Analytics Center of Excellence – ACE

 

Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan ACE näkyy talon ulkopuolella Medium.com -alustalla, jossa julkaisemme datatieteeseen ja innovaatiotoimintaan keskittyviä artikkeleita ja kertomuksia SPxFiva Data Science -blogissa. Blogin avaustekstit ovat jo julkaistu. Tulevaisuudessa blogista pääset lukemaan, miten datavetoista keskuspankin ja valvojan toimintaa toteutetaan, aina ruohonjuuritasolta laajempiin strategiahankkeisiin.

Ville Voutilainen
Kirjoittaja Ville
Voutilainen

Vanhempi datatiede-ekonomisti

etunimi.sukunimi(at)bof.fi

Takaisin ylös