
Talousosaamisen strategiaa rakentamassa – oppeja matkan varrelta
Nyt, kun Suomen ensimmäinen talousosaamisen strategiaehdotus alkaa olla valmiina, on hyvä katsoa taaksepäin ja muistella tämän vuoden aikana saatuja oivalluksia ja oppeja.
Nyt, kun Suomen ensimmäinen talousosaamisen strategiaehdotus alkaa olla valmiina, on hyvä katsoa taaksepäin ja muistella tämän vuoden aikana saatuja oivalluksia ja oppeja.
Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n suosituksessa esitetään talousosaamisen strategia toimivana välineenä kaikille talousopetusta tekeville tahoille.
European Banking Authorityn virtuaalitapahtumassa käsiteltiin eurooppalaisten kotitalouksien taloudellista haavoittuvuutta koronapandemian aikana. Esitykseen sisältyi kiinnostavaa tietoa myös Suomesta.
Talousosaamisen strategia tai toimintamalli on tarpeen, koska sen avulla voidaan tehostaa talousosaamisen edistymistä ja lisätä siihen tähtäävän toiminnan vaikuttavuutta.
Kansalaisten parempi talousosaaminen tuottaa hyvinvointia niin yksittäisille kansalaisille kuin yhteiskunnan muillekin sektoreille.
Kesäkuun lopulla OECD julkisti uuden kansainvälisen vertailututkimuksen aikuisten talousosaamisesta.
Koronapandemia pakotti kansalaiset digiloikkaan monella eri elämänalueella, myös raha-asioiden hoidossa.
Kysyimme hankkeen verkostotoimijoiden odotuksia Suomen Pankin talousosaamishankkeelle. Vaikka hanketta on odotettu jo kauan, sitä pidetään vielä tänäänkin tärkeänä ja ajankohtaisena.
Osana Suomen Pankin talousosaamishanketta selvitimme, millaisen kuvan uusimmat tutkimukset ja selvitykset antavat suomalaisten talousosaamista.
Tarve kaikenikäisten kansalaisten talousosaamiselle on noussut esille muuttuneessa taloudellisessa toimintaympäristössä.