Siirry sisältöön

Tietoa sivustosta

Euro & talous on Suomen Pankin julkaisusivusto, jossa ilmestyy ajankohtaisia taloutta käsitteleviä kirjoituksia. Sivusto avattiin maaliskuussa 2015, ja sen teknisestä toteutuksesta vastasi Crasman Oy.

Sivustoa ylläpitää ja siitä vastaa Suomen Pankki. Viidesti vuodessa julkaistaan laajempi artikkelikokonaisuus, joka vastaa aikaisempaa painettua Euro & talous -lehteä. Tämän lisäksi sivustolla julkaistaan muita artikkeleita ja blogeja.

Sivusto on julkaistu toukokuusta 2015 alkaen englanninkielisenä osoitteessa www.bofbulletin.fi.

Sivuston rakenne

Etusivulla näytetään nostoja uusista artikkeleista ja blogeista. Artikkelit löytyvät myös teemakohtaisilta sivuilta, joihin pääsee siirtymään päänavigaation kautta. Blogit, sivuston kuviot sekä artikkelihaku löytyvät myös päänavigaatiosta.

Toiminnot

Päänavigaation alla näkyy punainen viiva, joka osoittaa sijainnin sivustolla. Jokaisen sivun ylälaidasta löytyvät toukokuusta 2015 alkaen linkit eri kieliversioihin. Verkkopalvelussa liikkumisen ja tiedon löytymisen apuvälineinä ovat hakutoiminto sekä ns. megamenu, joka avautuu päänavigaation alle, kun viet kohdistimen päänavigaation päälle.

Sivuston linkit tunnistat sinisestä tai punaisesta väristä. Etusivulla on myös valkoisia otsikkolinkkejä.

Yksittäisiä artikkeleita voi lisätä erilliselle latauslistalle. Listalla olevista artikkeleista voi luoda PDF-tiedoston.

Tulostamista varten voit valita artikkelin yhteydessä tulosta sivu -toiminnon tai voit kerätä useamman artikkelin latauslistalle ja luoda näistä PDF:n tulostamista varten. Megamenusta voit ladata uusimman julkaisukokonaisuuden PDF:n.

Kuvat

Suomen Pankilla on oikeudet sivustolla olevaan kuva-aineistoon. Kuvat on ottanut Maija Anttonen, Eira Heinämies, Mari Hienonen, Pekka Karhunen, Jaakko Koskentola, Iina Lario, Antti Mannermaa, Peter Mickelsson, Päivi Nietosvaara, Mia Ristimäki, Tiina Somerpuro, Petri Uusitalo ja Karoliina Vuorenmäki. Sivustolla on käytetty myös Shutterstock, Pixabay ja Unsplash-kuvapalveluiden kuvia.

Uutiskirje

Tiedon uusista julkaisuista voi tilata uutiskirjeenä ja RSS-syötteenä. Uutiskirjesovelluksena käytetään Liana Technologies Oy:n tuottamaa Liana Mailer-palvelua. Tilaajarekisteri sijaitsee Liana Tehchologies Oy:n palvelimella.

Tekniset suositukset

Eurojatalous.fi-verkkosivujen käyttäminen edellyttää selaimelta tyylien (css) ja JavaScriptin tukemista. Selaimena suositellaan käytettävän jotakin seuraavista: Edge, Firefox, Safari, Opera tai Chrome. Edellä mainituista selaimista tuetaan kolmea viimeisintä versiota. Sivusto tukee mobiililaitteita ja niiden uusimpia käyttöjärjestelmiä: iOS-mobiililaitteet (iPhone, iPad), selainohjelmistona Safari, Androidin mobiililaitteet (puhelin ja tabletti), selainohjelmistona esim. Chrome for Android.

PDF-muotoisten dokumenttien lukemiseen tarvitaan lukuohjelma. Ohjelman voi ladata ilmaiseksi esim. osoitteesta http://www.adobe.fi/products/acrobat/readstep2.html.

Tiedonkeräys

Eurojatalous.fi-verkkopalvelun ylläpitämisessä noudatetaan henkilötietolakia. Sähköistä tilauspalvelua koskeva tietosuojaseloste on saatavissa Suomen Pankista osoitteesta www.suomenpankki.fi/tietosuoja. Muutoin verkkopalvelun käyttäjistä ei muodosteta henkilörekistereitä. Palvelun käyttäjän sähköpostiosoitetta tai muita yhteystietoja kysytään vain, mikäli kysymyksiin tai palautteeseen halutaan vastausta.

Eurojatalous.fi-verkkosivuilla käytetään istuntokohtaisia evästeitä, jotka liittyvät osaan sivuston toiminnallisuuksista. Verkkopalvelun käytöstä kerätään yleisiä tilastollisia tietoja palvelun kehittämistä varten. Tällaisia tietoja ovat sivuston kävijämäärät, sivujen suosituimmuus, miltä sivulta kävijä on siirtynyt palveluun, käytetyimmät hakusanat ja selaimet sekä palvelun käyttäjän maa. Kävijätilastointi perustuu palvelimen lokitietoon sekä tagipohjaiseen raportointiin, jossa käytetään Siteimprove-järjestelmän evästettä ja JavaScript-koodia.

Palaute

Voit antaa sähköpostitse palautetta sivustosta osoitteeseen info(at)bof.fi tai artikkelien yhteydessä olevilla Ota yhteyttä -lomakkeilla. Virallinen posti tulee lähettää kirjaamon sähköpostiosoitteeseen kirjaamo(at)bof.fi.

Latauslista