
Sodasta on kärsinyt eniten Ukraina – myös taloudellisesti
Venäjän vuosi sitten aloittamasta laittomasta hyökkäyssodasta on kärsinyt eniten Ukraina. Inhimillisen hädän lisäksi Venäjän aloittama sota on merkinnyt katastrofia myös Ukrainan taloudelle.
Venäjän vuosi sitten aloittamasta laittomasta hyökkäyssodasta on kärsinyt eniten Ukraina. Inhimillisen hädän lisäksi Venäjän aloittama sota on merkinnyt katastrofia myös Ukrainan taloudelle.
Globalisaatio on monitahoinen prosessi. Ei ole yllättävää, että sen vaikutukset rahapolitiikkaan ovat moninaiset ja osittain toisilleen vastakkaiset.
Koronapandemian Ukrainan taloudelle aiheuttama kuoppa oli lopulta matalampi kuin alun perin pelättiin. Epidemia on kuitenkin ollut Ukrainallekin kansanterveydellinen katastrofi.
Koronapandemian isku on tuntunut erittäin voimakkaana Ukrainassa, ja taloudellinen aktiviteetti on viime kuukausina vähentynyt selvästi.
IMF:n ennusteen mukaan maailmantalous supistuu vuonna 2020 nopeasti. Vaikutukset näkyvät erityisesti palvelualoilla. Kiinassa tuotanto on elpymässä, mutta monissa nousevissa talouksissa tilanne on heikko.
Kiinan merkityksen kasvaessa koko maailmantaloudelle on kysyntä ajankohtaiselle ja asiantuntevalle Kiina-analyysille lisääntynyt entisestään.
Mikäli ulkomaiset sijoittajat pysyvät poissa Venäjän markkinoilta, on investointiasteen kohentaminen vaikeaa.
Viimeisten 40 vuoden aikana Kiinan lähes ällistyttävän nopea talouskasvu on perustunut markkinoiden vähittäiseen, mutta jatkuvaan vapauttamiseen sekä suhteellisen korkeaan investointiasteeseen.
Viime viikolla Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) ja Ukraina ilmoittivat saavuttaneensa alustavan sovun uudesta lainaohjelmasta.
Tämän vuoden ja etenkin kesän aikana usean nousevan talouden valuuttakurssi on heikentynyt etenkin Yhdysvaltain dollaria, mutta myös euroa ja muita valuuttoja vastaan
Onko juanin SDR-jäsenyydellä ollut jo vaikutuksia? Vai seuraavatko vaikutukset vasta perässä?
Venäjän hallitus hyväksyi torstaina 8.10. vuoden 2016 federaatiobudjettiehdotuksen.
Tuore velkajärjestely helpottaa Ukrainan asemaa. Se ei silti yksin riitä edes IMF:n lainaohjelman jatkoon. Ukrainan on pakko jatkaa talousuudistuksia.
Kiinan tuore valuuttakurssiuudistus kertoo monen mielestä siitä, että valuuttaa heikentämällä pyritään vauhdittamaan maan kasvua. Uudistuksella on monia muitakin tavoitteita.
Todennäköisimmin Kiinan osakemarkkinoiden voimakkaatkaan vaihtelut eivät juuri vaikuta maan talouskehitykseen.